Laik Fetva! : “Mabetsiz üniversite kalmasın”

Example HTML page

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ”Hiçbir üniversite asla mabetsiz olmamalı” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Niğde Üniversitesi Rektörlüğü, Niğde Valiliği ve hayırsever vatandaşların el ele vermesiyle üniversitedeki eksikliğin giderildiğini anlatan Görmez, ”Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün illerimizde üniversitelerin artmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ama üniversitelerimizin kampüsünde, mutlaka mabet olmalı. Hiçbir üniversite asla mabetsiz olmamalı. Öğrencilerimizin böyle zemin katlarda, izbe mekanlarda ibadet etmeye mahkum olmaları, bu milletin kültürüne, tarihine, medeniyetine asla yakışmaz” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 38 üniversite kampüsünde cami inşaatı başlatıldığını, bu çalışmaları üniversite yönetimi ve vatandaşlarla birlikte yürüttüklerini ifade eden Görmez, Niğde’nin üniversite kampüsünde cami açtıkları 4. il olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

”İnşallah yakın zamanda diğer üniversitelerimizin kampüsünde inşa edilen bu mabetlerimizin de açılışını gerçekleştiririz. Bunu çok önemsiyoruz. Yaratıcımız bizi yeryüzüne gönderdi ki, biz yeryüzünü imar edelim. Yeryüzünü inşa etmek, yeryüzünde binalar dikmek ayrı bir şeydir. Ama gönül dünyamızı imar etmeden de biz yeryüzünü imar edemeyiz. Üniversite öğrencilerimiz, günde beş defa burada okunan ezana icabet edip, en azından cuma günü hep birlikte yüreklerini Allah’ın huzurunda birleştirmek üzere bir araya geldiklerinde işte o zaman camiyi biz imar etmiş oluruz.”

”Üzülerek belirteyim, biz Cumhuriyet döneminde mimarlık fakültelerimizde cami konusunu ele almaktan bile çekinmişiz. Onun için bunu sadece hayırsever vatandaşlarımızın gecekondu inşa edilen yerlerde ‘cami kondu’ inşa etmelerine vesile olmuşuz.”

CEMHABER SÖYLÜYOR.

Sayın Diyanet İşleri Başkanı İslam’da mabet yoktur. Eğer mabet varsa bir ayet örnek göster bizde bilelim. Hz Muhammed hayatında hiç mabet yapmadı. Hz. Muhammed hayatında hiç cami yapmadı. Hz Muhammed’in mescidi ise gönlü temsil etmektedir. Zira Allah ismini Müminlerin gönlünde zikretmelerini istemiştir. Hz. Muhammed’in evi mescid görevi görüyordu. Hz Muhammed duasını gizli ve gece yapardı.

Hz Muhammed riya için yapılan mescidi ise yıkmıştır. Hz Muhammed’in evi dergahlar gibi ibadet, toplantı, eğitim, dua, misafir ağırlama ve kalma gibi yaşamın tüm fonksiyonlarının yerine getirildiği yerdir. Camiler ise İslam ve Peygamber düşmanı Emeviler tarafından yapılmıştır.

Riya namazı gibi riya Cami’side İslam’a aykırıdır.

RİYA NAMAZI KILANLARI ALLAH KABUL ETMİYOR.

Vay haline o dua edenlerin ki,
Dualarından gaflet içindedir onlar!
Riyaya sapandır onlar/gösteriş yaparlar.
Ve onlar, kamu hakkına/yardıma/zekâta/iyiliğe engel olurlar. MAUN 4 – 7

Fakir fukaranın hakkını cami için kullanamazsınız.

NAMAZ’DA BÜYÜKLENENLER CEHENNEMLİKTİR.

Rabbiniz dedi ki: “Bana dua edin, size icabet edeyim. Doğrusu Bana ibadet etmekten büyüklenenler; cehenneme boyun bükmüş kimseler olarak gireceklerdir. Münin-60

Üniversite bilim yuvasıdır. Öğrencilerin birinci görevi eğitim hizmetlerini yerine getirmesidir. Öğrenci namaz kılmak istiyorsa bunu evinde yapması İslam açısından daha uygun olur.

Böyle bir mescitte sakın namaza durma! Daha ilk gününde takva üzerine kurulan bir mescit, içinde namaz kılman için çok daha uygundur. Temizlenmek arzusu taşıyan erler vardır o mescitte. Allah, temizlenenleri sever. TEVBE-108

Günümüzde camilerin çoğunda kul hakkı yenmektedir.Bırakın temizlenmeyi insanlar namaz kılarken günaha girmektedir. Mustafa Kemal Atatürk gerçek islamın açığa çıkması için başlattığı çalışmalar kendisinden sonra gelen yöneticiler tarafından sekteye uğratıldı. Diyanet İşleri başkanı birde cumhuriyet dönemine üzülmüş. Pes doğrusu.

Üniversitelerde o zaman kilise, dergah, havra, puthane, cemevi gibi mekanlar açın ve eğitime son verin. En iyisi “Molla içeri bilim dışarı”

detaylı bilgi için :

https://www.cemhaber.com/hira-dagindan-cilehaneye-gercek-namaz/

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

41Daha fazla mesaj var Genel Kategori
Sizin için önerilen
Yüz yıldan Kemale – Cumhuriyet’in yüzüncü yıl anısına

Yüz yıldan Kemale – Cumhuriyet’in yüzüncü yıl anısına Yaşa Mustafa KemalCumhuriyetin ileHalkın Gülecek DaimYüz yıldan,...