Sudi Prens : Vahabiliği ABD’nin talebi ile yaydık

Example HTML page

Suudi Arabistan Veliaht Prensinden itiraf

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman 2018 Mart ayında yaptığı ABD ziyaretinde vahabilik eksenli dinci örgütleri kendilerinin yaydığını itiraf etti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Washington Post Gazetesi’nden Karen De Young’a konuşan Veliaht Prens Selman, Soğuk Savaş döneminde ABD’nin talebiyle komünizme karşı Vehhabiliği yaymaya başladıklarını söyledi.

Gazetenin röportajına göre, Suudi Arabistan’ın hakim ideolojisi olan ve bazı kesimler tarafından küresel terörizmin temel kaynağı olarak gösterilen Vehhabiliğin Suudi finansmanıyla yayılması ilgili soru üzerine, Muhammed bin Selman, küresel çapta cami ve medreselere yatırım yapmalarının kökenlerinin Soğuk Savaş’a dayndığını belirtti.

Veliaht Prens, Sovyetler Birliği’nin Müslüman ülkelerle ilişkileri ilerletmesini engellemek için müttefiklerin Suudi Arabistan’dan kaynaklarını seferber etmesini istediklerini aktardı. Takip eden Suudi hükümetlerinin bu işle uğraşırken ipin ucunu kaçırdığını belirten prens “Şimdi her şeyi geri toplamamız lazım” diyen Selman, Vehhabiliği yayma faaliyetlerinin finansmanının artık hükümet değil, Suudi merkezli vakıflar tarafından sağlandığını belirten açıklaması ile tamladı.

Veliaht Prens, Ekim ayında yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan, radikal düşünceleri derhal yok ederek 1979 yılı öncesinde olduğu gibi ılımlı İslam’a ve normal yaşama dönecek” demişti.

Vahabilik cahiliye öğretilerine dayanır

El kaide, IŞİD, El Nursa gibi artık Dünya çapında kendisi gibi inanmayan her kesime karşı acımasız terör eylemleri yapan örgütlerin dini anlayışları ve ideolojileri Vahabiliğe dayanmaktadır.

Vahabilik ise İslam ve Hz. Muhammed düşmanı Emevi anlayışının günümüzdeki versiyonudur ve İngiliz emperyalizmi tarafından destekleneni büyütülen ve iktidara getirilen bir anlayıştır.

Müslüman ülkelerde yeşil kuşak projesi kapsamında uygulanan bu proje ile inanç ayrımları körüklenmiş ve Arap cahiliye alışkanlıkları din diye zorla topluma öğretilmiştir.

1970’li yıllardan sonra Türkiye’de Vahabiler tarafından desteklenen siyasi hareketlerin ve örgütlerin incelenmesi İslam ve Cumhuriyet için gereklidir. Türkiye Cumhuriyeti devlet organları Vahabilik konusunda gerekli özeni göstermeli ve çalışmaları yapmalıdırlar.

Cemhaber.com

Nihat Vural

04.06.2019

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12Daha fazla mesaj var Dünya Kategori
Sizin için önerilen
Ayasofya müze olarak ibadet devam ediyor

Ayasofya Müze olarak ibadet hizmeti devam ediyor Ayasofya’da ibadet devam ediyor. Evet yanlış duymadınız ibadet...