Kevser Suresi

Example HTML page

Kevser Suresi

Kevser suresi Muhammed Resulallah’ın erkek çocukları öldükten sonra müşriklerin kendi aralarında Muhammed’in erkek evladı öldü. Ebter yani soyu kesik oldu, ölünce de dini ortadan kalkacak diye konuşmaya ve sevinmeye başlamaları sonucu inmiştir.  Müşrikler adına As B. Vail “Ya Muhammed sen ebter oldun soyun kesildi, sen ölünce dinin de ortadan kalkacak” derler.

Muhammed Resulallah bu sözler üzerine çok üzülür ve endişeye kapılır. Nurun ve rahmetin taşıyıcısı Muhammed Mustafa kendisinden sonra nurun ve islam’ın devamı konusunda derin endişe ve üzüntüye kapılır. Bunun üzerine yüce Tanrı Kevser” suresini resulüne verir. Kevser Muhammed Mustafa’nın şanına inmiş ve kızı Fatma ile deva etmiş.

Bismillahirahmanirahim

İnnâ a’taynâke-lkevśer

Fesalli lirabbike venhar

İnne şâni-eke huve-l-ebter

 1 – Hiç kuşkusuz, biz verdik sana Kevser’i/iyilik, bereket, mutluluk, güzellik, soy ve aydınlığın tükenmezini.

2 – O halde sen de Rabbin için namaz kıl/ dua et ve göğsünü gererek dimdik dur/ ellerini bağlayıp kıyam et/namazı vakti girer girmez kıl/kavrayışını bilgi ile derinleştir/eti yenecek hayvan kes!

3 – Kuşkun olmasın ki, ebter/soyu kesik, seni kötüleyenin ta kendisidir!

Meal : Yaşar Nuri Öztürk

Ayetin iniş nedenine ve hedeflediği sonuca göre Ehlibeyt evlatları tarafından şöyle değerlendirilmiştir.

Muhammed Mustafa’nı vasfı Rahman üzerine rahmet, nur ve kandildir. …İnananlarınız için de bir rahmettir o.” Tevbe-61 De ki: “Ey insanlar! Ben sizin tümünüze Allah’ın resulüyüm!…Araf-158 Ve Allah’ın izniyle bir davetçi, ışık saçan bir kandil olarak… azhap-46

1 – Biz sana Kevseri verdi. Soyun, Rahmetin ve nurun devamını verdik.

2 – Artık endişelenme ve üzülme. Müşrikler karşısında dik ve onurlu dur. Özünü Rabbine tam teslim et. Sana bu lütfumuz için şükret ve şükran olarak kurban kes.

3 – Kuşkun olmasın senin soyun, nurun ve rahmetin kıyamete kadar Ehlibeyt olan Fatma ve Ali ile devam edecek.  Soyuna tabi olmayanlar asla seni bulamayacaklar. Seni bulamayanlar ise beni bulamayacak. Senin nurun ve dininin devam etiğine inanmayanlar ise asla hakikati bulamayacaklar.

Nur ve rahmet Ehlibeyt’in soyundan gelen Allah dostu evliyalar ile devam etmiştir. Ahmet Yesevi, Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Hacı Bayram-ı Veli, Yunus Emre gibi daha birçok evliya gelmiş ve İnsanları sonsuz rahmet ve nura ulaştırmaya çalışmışlardır.

Nur ve rahmet kıyamete kadar gelecek tüm insanlara ulaşacaktır. Ehlibeyt ile devam eden bu soy Muhammed Mustafa ve Allah yolunda canlarını kurban etmeye devam etmektedir.

Yüce Tanrı buyurmuştur. …Allah sizden kiri/lekeyi gidermek istiyor ey Ehlibeyt, sizi tam bir biçimde temizlemek istiyor. Azhab-33 Yine Muhammed Mustafa “Size paha biçilmez iki emanet bırakıyorum. Biri Allah’ın kitabı, diğer Ehlibeytimdir.” diye buyurmuştur.

30.10.2020

Nihat Vural

Cemhaber.com

Kaynak : Ehlibeyt

Example HTML page

2Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6Daha fazla mesaj var Ayetler Kategori
Sizin için önerilen
Kuran el basarak yemin etme
Kuran Evrendir, Her Varlık Ayet

Kuran Evrendir, Kuran’ın hakikati yanar mı? Kainat Yüce Tanrı’nın kitabıdır. Her varlık bir ayettir. Her...