Atatürk’e kafir diyen iftiracılara Cevap

Example HTML page

İslam için Barış esastır

… Eğer onlarla bir arada yaşarsanız, onlar sizin kardeşlerinizdir.” Allah, bozguncuyu barışseverden ayırmasını bilir… Bakara-220

Mustafa Kemal kurtuluş mücadelesine başladığı zaman saltanatçı bazı hoca ve şeyhler bu mücadeleye karşı çıktılar. Hakka ve halka hizmet edeceklerine saltanata ve işgalcilere hizmet ettiler. Mustafa Kemal ve arkadaşları için İslam ve adalete aykırı katli vacip fetvası ve hükümleri verdiler. Halkı kurtuluş mücadelesine karşı isyan ettirdiler. Ellerinden saltanat gidince o günden bu güne kadar iftira ve yalanlarına devam ettiler. Buna karşın Allah ve resule uymaya gayret gösteren bazı hocalar ve şeyhler ise kurtuluş mücadelesine ve devrimlere destek verdiler.

Dini kullanarak iktidar olanlar, Ayasofya müzesini tekrar camiye çevirerek barış ibadetine zarar verdiler. Onların amaçları Allah, İslam ve barış değildi. Onların amaçları Ayasofya kilise camisi üzerinden siyasi menfaat elde etmekti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığa kavuşturduğu ülkede ve kurduğu diyanet işleri başkanlığında görev yapanların bazıları iftiralar ve beddualar ile Atatürk’e saldırdılar. Bu devlet görevlileri Allah ve İslam’a değil kendilerini yöneten yöneticilere uygun konuşmalar ve vaazlar verdiler.

Allah ve resulün kapattığı mabetler?

Ey iftiracılar; Yüce Tanrı 2020 yılında Covid-19 hastalığı ile insanların cami, kilise, havra,  cemevi gibi mabetlerini bir süreliğine kapatmadı mı? Yüce Tanrı depremler ile mabetler yıkmadı mı? Yüce Tanrı, Kabe dahil haç yerlerini bir süreliğine kapatmadı mı?

Ey yöneticilerden korkan, Ey Allah’tan korkmaz riyakarlar; Musa altından yapılan mabedi yıktığı zaman yanlış mı yaptı? İsa riya ve menfaate teslim olmuş Süleyman mabedini reddettiği zaman yanlış mı yaptı? Muhammed Mustafa bir mescit yapıp, müşriklerin yaptığı mesçiti yıkınca hata mı yaptı?

Ey kul hakkı yiyip, inancı siyasete alet edip, insanlar arasında ayrımcılık yapık, nefret ve düşmanlık tohumları eken riyakarlar; bu yaptığınız hangi kitapta yazar, hangi dinde var? Hakkını yediğiniz Allah kullarının bir kısmına senin gibi inanmıyor diye niye kafir diyorsunuz? Sizin İslam olduğunuza Allah’mı karar verecek yoksa siz mi karar vereceksiniz?

Atatürk Ayasofya’yı kapatmadı

Atatürk Ayasofya kilise camisini müzeye çevirerek barış ibadetinin hizmetine sundu.

Atatürk, daha büyük barış ibadeti için Ayasofya kilise camisini müzeye çevirdi. Musevi, İsevi ve Muhammedi inananlar arasında düşmanlığa son verip barışa katkı sunan bir devrim yaptı. Ayasofya kilise camisi müze olduğundan bu güne atalet, sevgi ve barışın sembollerinden oldu. Zira Ayasoyfa üzerinde İsevi inananların da hakkı vardı. Ayasofya üzerinde her yurttaşın da hakkı vardı.

Ey dini menfaat aracı yapanlar; mabetlerde her yurttaşın hakkı yok mu? Mabetlerde hakkı olan insanların hakkını niye inkar ediyorsunuz?

Ey iman sahipleri! Hepiniz toptan barış içine girin… Bakara-208

Yeryüzünde, orası barışa kavuştuktan sonra bozgun çıkarmayın… Araf-56

Riya duası lanetlenmiştir.

Riya duası var, riya mabedi var, riya orucu var. Riya içinde olmak Yüce Tanrı tarafından lanetlenmiştir.

“Lanet olsun o namaz kılanlara / Dua edenlere ki,

namazlarından / Dualarından gaflet içindedirler.

Riyaya sapandır onlar / gösteriş yaparlar.

Ve onlar; kamu hakkının yerine ulaşmasına engel olurlar. (Hakkın nimetinin kullara ulaşmasına engel olurlar)”     Maun, 4-7

Aşk olsun Yüce Tanrı’nın samimi ve temiz kullarına….

 

Nihat Vural

02.06.2021

Cemhaber

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

41Daha fazla mesaj var Genel Kategori
Sizin için önerilen
Yüz yıldan Kemale – Cumhuriyet’in yüzüncü yıl anısına

Yüz yıldan Kemale – Cumhuriyet’in yüzüncü yıl anısına Yaşa Mustafa KemalCumhuriyetin ileHalkın Gülecek DaimYüz yıldan,...