İran Hükümetinden “Ya Ali-s-” saygısızlığı

Example HTML page

İran yeni Cruise füzesi olarak 700 kilometrelik menzili olan “Ya Ali-s-” füzesi önceki gün sergilendi.
İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’nın haberine göre, Silahlı Kuvvetler Baş Komutanı Ayetullah Seyyid Ali Hameney önceki gün, İslam İnkılabı Muhafızları (Sipahiler) Ordusu Hava-Uzay Güçleri Kazanımları sergisini gezdi.
Oysa “Ya Ali-s-” İmam Ali ismini çağrıştırmaktadır. İmam Ali İlim şehrini kapısı, Velayetin şahı, Allah’ın aslanı olan faziletleri anlatılmakla bitmeyen ulu bir kişidir. Güzel ahlak için hayatını İslam dini ve Muhammed Resulallah yoluna adayan ve savunma dışında asla savaşı kabul etmeyen İmam Ali’nin isminin bir füzeye verilmesi büyük saygısızlıktır. İmam Ali güzel ahlak ve adaleti temsil eden Zülfikar isimli kılıcı dahi savaşmayı ve insan öldürmeyi değil barışı ve adaleti temsil eder. İmam Ali gibi erdemleri Kuran ve Peygamber tarafından çokça anılan bir kişinin adının bir silaha verilmesi kabul edilecek bir husus değildir. İran’ın Silahlı Kuvvetler Baş Komutanı Ayetullah Seyyid Ali Hameney’in “Ya Ali-s-” onaylaması ise ayrıca bu saygısızlığın tescil edilmesi anlamını taşır.
Ayetullah ünvanı sadece Evliyaların kullanabileceği bir ünvandır. Seyyid Ali Hameney’in Ayetullah ünvanını kullanma hakkının olup olmadığı “Ya Ali-s-” isminin silaha verilmesi ile tartışmalı hale gelmiştir.
Canlarını İslam uğruna feda eden ulu kişilerin isimlerinin silaha verilmesi İslam isminin rastgele her yerde kullanılması dinin siyasallaşmasına yol açar. İran hükümetinin ve yöneticilerinin İslam ulularının isimlerini silaha verme gibi uygulamalardan derhal vazgeçmeleri gerekir.
İslam’ın hedefi maddi değil manevidir. Hz Muhammed ve Ehlibeyt hayatları boyunca iktidar kavgası yapmamışlardır. Onların tek davası “Güzel Ahlak”’tır.

Cemhaber
Nihat Vural

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12Daha fazla mesaj var Dünya Kategori
Sizin için önerilen
Ayasofya müze olarak ibadet devam ediyor

Ayasofya Müze olarak ibadet hizmeti devam ediyor Ayasofya’da ibadet devam ediyor. Evet yanlış duymadınız ibadet...