Sri Lanka’da “Katli Vacip” Katliamı

Example HTML page

Sri Lanka terör saldırısı ile şokta

Sri Lanka dinci terör saldırısı sonucunda çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade’de St. Anthony’s, Katana’da St.Sebastian ve Batticaloa’da bir kilise ile başkent Colombo’da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine yapılan bombalı saldırılar ile vahşi bir katliam yaşandı.

Şu dakikaya kadar gelen bilgilere göre peş peşe düzenlenen 8 bombalı saldırı sonucunda kilise ve otellerdeki patlamalarda 329 kişinin yaşamını yitirdiğini, 500 den fazla kişinin yaralandığını bilgisi Dünya’yı şoka soktu.

Sri Lanka’da düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenler arasında yabancı kişilerinde olduğu yine yapılan haberlerde yer aldı. Bu yabancılardan ikisinin Türk olduğu Sri Lanka Türkiye büyükelçisi tarafından açıklandı.

Bombalı saldırıların en az ikisinin intihar saldırısı olduğu ve saldırıyı kendisinden olmayanlara “Katli Vacip” gözü ile bakan radikal dinci terör örgütleri tarafından yapıldığını tahmin etmek zor değil.

Yeşil Kuşak projesi tarafından Müslüman ülkelerde desteklenen Vahabi, Muaviye yanlısı radikal terör örgütlerinin benzeri olan bu eylem ile Dünya adeta şoka girmiş durumda.

Irak, Suriye, Yemen, Libya gibi ülkelerde büyük yıkımlar yapan radikal dinci örgütler, Türkiye, Fransa, İngiltere, Belçika, Afganistan, Mısır, Parkistan gibi birçok ülkede kanlı terör saldırıları düzenlemişlerdi..

Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında 16 Mart 2019 cuma günü Cuma namazı sırasında iki camiye canice saldırı düzenlenmiş ve bu katliamda da onlarca kişi yaşamını yitirmişti.

Müslüman ülkelerin tarihinde “Katli Vacip” fetvaları ile kan dökenlerin günümüzde ki benzeri olan radikal dinci terör örgütleri Allah’ın ve insanlığın düşmanıdır. Bu tip katliamların Musa, İsa, Muhammed peygamberlerin yolu ile bir alakası yoktur.

IŞİD Katliam’dan iki gün sonra eylemi üstlendi. Muhammed ve İslam düşmanı bir örgüt olan IŞİD, kendisinden olmayanlara katli vacip anlayışı ile yaklaşmaktadır.

Allah’ın dini Katliamı reddeder.

Din gününün sahibi Yüce Allah’tır. İnsanları inançlarından dolayı yargılamak Yüce Tanrı’ya mahsustur. Din adına kan dökenler Allah’ın ve İnsanlığın düşmanıdırlar.

Ve biz seni ancak âlemlere bir merhamet/bir sevgi olman dışında bir şey için göndermedik. Enbiya-107

Şu bir gerçek ki, iman edenlerden, Yahudilerden, Hıristiyanlardan, Sâbiîlerden Allah’a ve âhiret gününe inanıp barışa ve hayra yönelik iş yapanların, Rableri katında kendilerine has ödülleri olacaktır. Korku yoktur onlar için, tasalanmayacaklardır onlar. BAKARA – 62

Beni öldürmek için elini bana uzatırsan, ben seni öldürmek için elimi sana uzatmayacağım. Şu bir gerçek ki, ben, âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım.” Miada-28

Hacıbektaştv

21.04.2019

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12Daha fazla mesaj var Dünya Kategori
Sizin için önerilen
Ayasofya müze olarak ibadet devam ediyor

Ayasofya Müze olarak ibadet hizmeti devam ediyor Ayasofya’da ibadet devam ediyor. Evet yanlış duymadınız ibadet...