13 yaşındaki Arthur’a İslam’a uymayan davranış

Example HTML page

Hatiopoğlu’nda İslam’a uymayan davranış

12 Mayıs 2019 Cumartesi ramazan ayı içinde ATV’de yayınlanan programda İslam ve yurttaşlık haklarına uymayan bir uygulama tepki topladı.

Nihat Hatipoğlu’nun sunduğu iftar programında 13 yaşındaki Arthur’un, kendi isteği ile Müslüman olmak istediği belirtildi. Hatipoğlu’nun yönlendirmesiyle çocuk canlı yayında Kelime-i Şehadet getirdi. Hatipoğlu bununla da yetinmeyip çocuğa ismini değiştirmek isteyip istemediğini de sordu. Çocuk ise “Nihat” ismini sevdiğini ve kabul ettiğini belirtti. Hatipoğlu çocuğun annesinden izin alarak din bu uygulamayı yaptığını belirtti.

Çocuğun annesi Alina hanım ise yapılanların kendi rızası dışında olduğunu, çocuğunun kandırılması ile yapıldığını belirterek yapılanlara tepki gösterdi. Aynı tepki Ermeni cemaati ve bazı yurttaşlarımızdan da gösterildi.

Hz. İsa’ya uyan zaten İslam’dır.

Musa, İsa, Muhammed peygamberlerin dini İslam dinidir. Bu peygamberlere mensup olanlar kendilerini farklı isimlerle tanımlamalarına rağmen hakikatte tabi oldukları din birdir. Hz. İsa yolunu İslam dışı olarak görmek, İslam’dan uzak bir düşüncedir. Eğitimli Nihat Hatipoğlu’nun bu davranışı geleneksel dinin hala kırılmadığını gösteriyor. Ayrıca gösteriş, dinde zorlama, başkasının imanını ölçme İslam inancının özüne uygun değildir.

Hz. İsa’yı Hz. Muhammed’den ayırmak nasıl yanlış ise, Hz. Muhammed’i Hz. İsa’dan ayırmak o kadar yanlıştır.

Allah’a ve O’nun resullerine iman edip onlardan birini ötekilerden ayırmayanlara gelince, Allah böylelerinin ödüllerini yakında kendilerine verecektir. Allah, Gafûr’dur, Rahîm’dir. Nisa-152

De ki: “Allah’a, bize indirilene, İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a, torunlarına indirilmiş olana, Mûsa’ya, İsa’ya ve diğer nebilere Rablerinden verilmiş bulunana inandık. Onlardan hiçbirini ötekinden ayırmayız. Biz O’na teslim olanlarız.” ALİ İMRAN 84

Dört Kitap Hak’tır.

Kuran’da peygamber ve kitaplara iman ve inanç esastır. Peygamberlerin ve kitapların bozulduğunu gösteren bir ayet mevcut değildir. Bozulan kitaplar değil insanlardır. Kuran önceki peygamberler ve kitapları kabul ettiği gibi, önceki kitaplarda sonraki peygamber ve kitapları müjdelemiştir.

…O, kendinden öncekinin tasdiki ve Kitap’ın ayrıntılı kılınmasıdır. Kuşku ve çelişme yoktur onda. Âlemlerin Rabbi’ndendir o. Yunus-37

İslam dinde zorlamayı, gösteriş ve şov yapmayı, başkasının dinini sorgulamayı kesinlikle kabul etmez. Ayrıca kanunlarımız inanç hürriyeti ve yurttaşların eşit olduğu anlayış üzerine inşa edilmiştir.

Hz. İsa’yı seven İsa’dan vazgeçerse zaten kafir olur. Hz. İsa’yı seven Hz. Muhammed’i ve Hz. Musa’yı sevmesi doğru olandır. Hz. Muhammed’i sevenin ise Hz. İsa ve Hz. Musa’yı sevmesi doğru olandır.

Her yurttaş inancında hürdür. Kanunlar ve İslam bu hürriyeti esas alır. Geleneksel dinin yankış uygulamlarını devam ettirmekten artık vazgeçilmelidir.  Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin ve peygamberlerin esası inanç hüriyeti üzerine kurulmuştur.

Hacıbektaştv

Nihat Vural

16.05.2019

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

41Daha fazla mesaj var Genel Kategori
Sizin için önerilen
Yüz yıldan Kemale – Cumhuriyet’in yüzüncü yıl anısına

Yüz yıldan Kemale – Cumhuriyet’in yüzüncü yıl anısına Yaşa Mustafa KemalCumhuriyetin ileHalkın Gülecek DaimYüz yıldan,...