Mahalleli Oruç Baba türbesinin zincirlerini kırdı

Example HTML page

İnşaat yapıldığı için bir hafta önce kapıları zincirlenen Oruç Baba Türbesi’nin bulunduğu parka gelen mahalleli, çekiç ve demir kesme makasıyla zincirleri kırarak açtıkları kapıdan içeri girdi.

Şehremini’de bulunan Oruç Baba Türbesi’nin yer aldığı parkın önünde saat 19.30 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişi, parkta yapılması planlanan inşaat çalışmalarını protesto etti.

Mahalleli bir kadının megafonla anons ederek çağırdığı semt sakinleri, inşaat çalışmaları için zincirlenen parkın kapılarını demir kesme makası ve çekiçle kırdı. Ardından parka giren mahalleli, Oruç Baba Türbesi’ne doğru yönelerek dua etti. Burasının park olarak kalması için başlattıkları kampanya

için imza toplayan mahalle halkı, bir süre parkta kalarak evlerinden getirdikleri çayları içti.

Mahalle halkı, yapılan çalışmalara ilişkin kendilerine bilgi verilmediğini belirterek, alanın yeşil alan ve çocuklar için oyun parkı olarak kullanılmasını istediklerini dile getirdi. Mahalle sakinleri, parkta hiçbir şekilde inşaat yapılmasına izin vermeyeceklerini de söylediler.

Cemhaber olarak Evliya türbesi Oruç Baba’ya uzanan eller İslam’a uzanmıştır. Evliya türbesine dil uzatan ve el uzatanların elleri kırılır dilleri lal olur.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

41Daha fazla mesaj var Genel Kategori
Sizin için önerilen
Yüz yıldan Kemale – Cumhuriyet’in yüzüncü yıl anısına

Yüz yıldan Kemale – Cumhuriyet’in yüzüncü yıl anısına Yaşa Mustafa KemalCumhuriyetin ileHalkın Gülecek DaimYüz yıldan,...