Meal ile Saklanan KURAN’a bir örnek Ayet

Example HTML page

Saklanan KURAN ve bir örnek Münin suresi 60 Ayet

Kuranı Kerim meallerinin çoğu İslam ı gizlemektedir. Yapılan mealler maalesef kişilerin kendi din anlayışlarına göre yapılmaktadır. İslam halktan saklanmakta ve uydurma mealler dinin yerine halka anlatılmaktadır.
Diyanet işleri teşkilatı ve ilahiyat okulları din adına oluşmuş yanlışlıklarla mücadele edip İslam dininin gerçeğini açığa çıkartmaları gerekirken, tam tersine gerçekleri halktan saklıyorlar.
Kuranı Kerim meallerinin doğru yapılması için uğraş vermesi gereken kurumlar maalesef Kuran’ı Kerim mealini hatalı yapmaktadılar.

Münin suresi 60. ayet buna örnek teşkil etmektedir. Aşağıda mealleri belirtilen kişiler aynı ayete çelişkili açıklamalar yapmaktadırlar. Taban tabana zıt bu açıklamanın doğrusunu okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.

1 . Görüş : İbadetlerinde kibre kapılanlar cehennemliktir.
2. Görüş : İbadet etmekten çekinip kibirlenenler cehennemliktir.

1 – İbadetlerinde kibre kapılanlar cehennemliktir

Rabbiniz şöyle dedi: -Bana dua edin, size cevap/karşılık vereyim. Bana kulluk etmekten büyüklenenler, zillet içinde cehenneme gireceklerdir
Şaban Piriş

Ve Rabbiniz buyurdu ki: «Bana dua ediniz, sizin için icabet edeyim. Şüphe yok o kimseler ki, Benim ibadetimden kibirlenirler, onlar yakında zeliller oldukları halde cehenneme gireceklerdir.»
Ömer Nasuhi Bilmen

Rabbiniz (şöyle) buyurdu: «Bana düâ edin. Size icabet (ve duanızı kabul) edeyim. Çünkü bana ibâdetden büyüklük taslay (ıb uzaklaş) anlar hor ve hakıyr cehenneme gireceklerdir».
Hasan Basri Çantay

Rabbiniz dedi ki: “Bana dua edin, size icabet edeyim. Doğrusu bana ibadet etmekten büyüklenenler; cehenneme boyun bükmüş kimseler olarak gireceklerdir.”
Gültekin Onan

Rabbiniz buyurdu ki: “- Bana dua edin, size karşılığını vereyim. Bana ibadet etmekten büyüklenib yüz çevirenler, muhakkak ki küçülmüş kimseler olarak cehenneme gireceklerdir.”
A Fikri Yavuz
Rabbiniz dedi ki: “Bana dua edin, size icabet edeyim. Doğrusu Bana ibadet etmekten büyüklenen (müstekbir)ler; cehenneme boyun bükmüş kimseler olarak gireceklerdir.
Ali Bulaç

2 – İbadet etmekten çekinip kibirlenenler cehennemliktir.

Rabbiniz şöyle dedi: “Bana dua edin, duânıza cevap vereyim. Bana kulluk etmeyi kibirlerine yediremeyenler aşağılanmış bir halde cehenneme gireceklerdir.”
Diyanet

Oysa Rabbiniz: “Bana yalvarın ki, size karşılık vereyim; çünkü Bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler, yarın hor, hakir cehenneme gireceklerdir. ” buyurdu.
E.Hamdi Yazır

Rabbiniz buyurmuştur ki: Dua edin bana, cevap vereyim size! Kibre saparak bana ibadetten uzaklaşanlar, aşağılanmış bir halde cehenneme gireceklerdir.
Y. Nuri Öztürk
Ve Rabbiniz dedi ki: Çağırın beni, icâbet edeyim size; şüphe yok ki bana kulluk etmekten, ululuk satarak çekinenler, aşağılık bir halde cehenneme gireceklerdir.
Abdulbaki Gölpınarlı

Cemhaber.com
Nihat Vural

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

49Daha fazla mesaj var İnanç Kategori
Sizin için önerilen
Vadedilmiş Topraklar ve Mesçit-i Aksa

Vadedilmiş Topraklar ve Mesçit-i Aksa Vadedilmiş topraklar ve Mesçit-i Aksa üzerinden insanlar birbirleri ile düşmanlık...