Üniversite

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 17 Mayıs 2007 tarihinde eğitim hayatına giren bir devlet üniversitesidir. Üniversite bilimsel eğitim faaliyetlerini 7 Fakülte, 3 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü, 8 Araştırma Merkezi ile sürdürmektedir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesinde yer almaktadır. Doğa ve tarihin iç içe geçtiği bölgede yer alan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi birçok araştırma ve sosyal kültürel olanakları desteklemektedir. Üniversite ismini Dünyaca ünlü inanç ve ahlak öncüsü Hacı Bektaş-ı Veli’den almıştır. Turizm ve inanç alanında önemli bir bölge olan kapadokya 1200 yıllarından önce kiliseleri ile ünlü bir bölgedir. Tarih ve inanca ev sahipliği yapan Kapadokya ve Hacıbektaş bölgesinde önemli bir hizmet yürüten Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bu çalışmalarını her geçen gün çeşitlendirmektedir. Hacı Bektaş-ı Veli ile ilgili araştırma ve çalışmalar yine üniversite bünyesinde yürütülmeye devam ediyor. İnanç, kültür, ibadet alanında yapılan bu çalışmaların Türkiye’de kültür zenginliğine katkı sunacaktır.

Fakülte ve Yüksekokulları

Eğitim Fakültesi, Fen edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Turizm Fakültesi,Fakültesi,Fakültesi,Fakültesi

Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu,Yabancı Diller Yüksekokulu,Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Avanos Meslek Yüksekokulu,Gülşehir Meslek Yüksekokulu,Hacıbektaş Meslek Yüksekokulu,Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu,Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu,Kozaklı Meslek Yüksekokulu,Acıgöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bölümleri ile eğitim hayatına katkı sunmaya devam etmektedir.

Araştırma Merkezleri

Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kadin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilim ve Teknoloji  Uygulama ve Araştırma Merkezi, Pomza Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Özel Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Kapadokya Jeolojik Miras Ve Kaya Oyma Yapıları Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Atçılık – Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kapadokya Doğa Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi