58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Example HTML page

Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programı

Oldu. 2021 UNESCO Hacı Bektaş Veli Anma Yılı ve 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Geleneksel hale gelen Hacı  Bektaş Veli anma etkinlikleri 2021 yılı tarihi Hacıbektaş belediyesi öncülüğünde yapılan değerlendirmede açıklandı.  16-22 Ağustos 2021 tarihinde yapılacak etkinlik için yapılan açıklama şöyle.

 

  1. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Anma Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1- 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 57 yıldır olduğu gibi hiçbir kurum, kuruluş veya kişinin himayesinde olmadan; Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu ile Alevi-Bektaşi Kurumları birlikteliğinde gerçekleştirilecektir.

2- 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, 2021 UNESCO Hacı Bektaş Veli Yılı kapsamında bu yıl 16-22 Ağustos tarihleri arasında bir hafta sürecek şekilde düzenlenecektir.

3- Bilindiği üzere Alevi Bektaşi kültüründe önemli bir yer tutan Muharrem Ayı ‘’Matem Orucu’’ bu yıl 16-17-18 Ağustos tarihlerini de kapsamaktadır. Alevi Bektaşi Kurum temsilcileri ve kanaat önderlerinin de talepleri doğrultusunda 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek etkinliklerde bu tarihlerde Matem Ayına da uygun yalnız sergi, panel, konferans ve tiyatro etkinlikleri düzenlenecek olup, protokol programı 21 Ağustos Cumartesi günü, konser ve diğer etkinlikler ise 21 Ağustos Cumartesi ve 22 Ağustos Pazar günü düzenlenecektir.

4- 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programının ayrıntıları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

 

Anma Kurulu Adına

Arif Yoldaş ALTIOK

Hacıbektaş Belediye Başkanı

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20Daha fazla mesaj var Etkinlik Kategori
Sizin için önerilen
keçeci baba - Ahi Mahmut Veli
Keçeci Baba Ahi Mahmut Veli Anma ve Kültür Etkinliği

Erbaa Keçeci Baba Ahi Mahmut Veli Anma ve Kültür etkinlikleri her yıl Ağustos ayının son...