Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri Yapılma Zamanı

Example HTML page

Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri

Hacı Bektaş Veli anma etkinlikleri  tarihi, kamu oyunun beklentileri doğrultusunda yeniden düzeltilmiştir. 31.03.2019 tarihinde yapılan yerel seçimler sonucunda Belediye başkanı seçilen Arif Yoldaş Altıok 08.04.2019 tarihinde yapılan ilk belediye meclisi toplantısında teklif sundu.

Hacı Bektaş Anma Etkinlikleri tarihini yeniden 16-17-18 Ağustos alması yönünde önerisi belediye meclisi üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek resmi hale gelmiştir. Alınan karar kamuoyuna duyurularak Törenlerle ilgili belirsizlik ortadan kalmıştır.

2019 yılı itibari ile yeniden 16-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak etkinlik sevinç ile karşılanmıştır. 56. ulusal, 30. uluslar arası Hacı Bektaş Veli törenleri ve kültür sanat etkinlikleri yerli ve yabancı herkese açıktır.

Hacı Bektaş Veli anma Kültür ve sanat etkinlikleri  16 Ağustos 1964 yılında müze olarak ziyarete açılması ile başlamıştır. 1990 yılından itibaren ise anma etkinlikleri uluslar arası alanda da yaygınlaştırılmış ve geleneksel hale gelmiştir. 2017-2018 yılındaki etkinlikler ise 14-15-16 Ekim tarihinde düzenlenmiştir.

Dönemim Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nun geleneksel hale gelen 16-18 Ağustos tarihini değiştirmesi tepkilere yol açmıştı. 14-16 ekim tarihinde yapılan etkinlikler hava şartları ve tepkiler nedeni ile beklenen katılımın çok gerisinde olmuştur.

Sevgi ve hoş görüye katkı

Hacı Bektaş Veli anma Kültür ve sanat etkinlikleri  Türkiye’de hoşgörü, inanç hürriyeti ve kültürel mirasın korunmasına önemli katlılar sunmaya devam edecektir. Etkinliklerin Hacı Bektaş Veli kültür ve inancının daha etkin ve verimli olarak açığa çıkarılması ile Türkiye’de barış ve sevginin kalıcı hale gelmesine katkı sunacaktır.

Hacıbektaştv

09.04.2019

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20Daha fazla mesaj var Etkinlik Kategori
Sizin için önerilen
keçeci baba - Ahi Mahmut Veli
Keçeci Baba Ahi Mahmut Veli Anma ve Kültür Etkinliği

Erbaa Keçeci Baba Ahi Mahmut Veli Anma ve Kültür etkinlikleri her yıl Ağustos ayının son...